Magazinele de vise sunt vamesii si parlamentarii neinteresati de etnobotanice

[postlink]http://comprimate.blogspot.com/2011/02/magazinele-de-vise-sunt-vamesii-si.html[/postlink]Magazinele de vise ne transmit de fiecare data de cate ori se va pune aceasta problema de a comercializa moarte legala ca NU exista nici o structura de filtrare in aceasta tara care sa stopeze ( o poti numi si cenzurare in anumite conditiuni ) inainte de a prinde radacini aceste produse.

Comercializarea lor s-a facut si inainte de a le gasi in raft prin magazine. S-a comercializat si se comercializeaza online produse de 100 de ori mai periculoase.
Acesti vanzatori nu s-ar mai putea aproviziona daca la vama ar exista niste oameni mai atenti. Aceste produse vin in tara in urma unor diferite comenzi online de pe site-urile de afara.
Livrarea se face dupa ce se achita suma echivalenta pentru aceste produse. Ca atunci cand doresti sa cumperi o pereche de sosoni de pe ebuy.
Lucratorii vamali permit trecerea acestor produse etnobotanice consultand listele de produse acceptate sau nu din punct de vedere legal. Mergand pe aceasta linie , ei nu au nici o vina.
Nu au nici o vina nici cei care voteaza ce produse sunt sau nu pe acele liste permise din pct de vedere legal.

Vinovati se fac doar cei care in urma consumului au reactii adverse , iar unii dintre chiar mor.

Prin moartea acestor tineri ne facem partasi de acceptul si trecerea cu vederea a acestor reactii negative existente la aceste produse. Si incercam sa dam vina pe lipsa de reactie a autoritatilor ascunzand 'gunoiul' sub pres..dar uitam ca presul asta reprezinta si dorinta unora de a visa si cand sunt trezi.

Pana nu va exista o baza legala a unor elemente care sa creeze vise in timp real vor exista portite deschise tuturor incercarilor de a se simti si altfel.

Cand ceva deja exista si doresti o schimbare in mod normal ar trebui inlocuit cu altceva...suntem dispusi sau avem curajul sa angrenam in acest accept pentru cei care in prezent sunt consumatori si a altora dintre noi?
Suntem dispusi sa acceptam cu totii ( cei care nu-i afecteaza, nu fumeaza, nu-i intereseaza ) o parte legala dar mult mai curata decat mizeriile astea?


P.s. Aceeasi poveste o poarta in surdina si problema prostitutiei..doar ca sunt prea multi implicati, o traiesc in fiecare zi doar ca nu aduce moarte..inca.

0 comentarii: